ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Τα “Παιδιά Εν Δράσει» μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων προσπαθούν να φέρουν σε επαφή, να εμπνεύσουν και να δώσουν κίνητρα στους νέους για την ανάληψη δράσης και συμμετοχής.Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο δρόμου, εκθέσεις, παραστάσεις, οργανώνονται και πραγματοποιούνται σε κεντρικές πλατείες και δρόμους της πόλης μας.Μέλη των παιδιών Εν Δράσει έχουν ήδη συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ (μουσική, θέατρο) σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ακόμα η ομάδα πληροφορεί, ενθαρρύνει και προετοιμάζει νέους να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελοντισμού στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο.

l_9510cc06f915777ecd092661d6d376d8

Συγκεκριμένα:

-Οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο με βάση τη μη τυπική εκπαίδευση και τη μάθηση μέσα από την πράξη, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία μάθησης τη μη λεκτική επικοινωνία και τις εναλλακτικές μορφές τέχνης όπως το τσίρκο.

-Συμμετέχει σε αντιρατσιστικά φεστιβάλ.

-Προωθεί την ιδέα του εθελοντισμού μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων

– Οργανώνει συναντήσεις νέων από όλη την Ευρώπη

-Αποστέλλει και υποστηρίζει εθελοντές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα «Εθελοντική Υπηρεσία» του προγράμματος Erasmus+ διαχειριζόμενο και χρηματοδοτούμενο από το Ινστιτούτο Νεολαίας.