ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα Παιδιά Εν Δράσει ζουν, κινούνται και δραστηριοποιούνται κυρίως στην Θεσσαλονίκη. Στην πόλη αυτή έχοντας αναπτύξει ποικίλες συνεργασίες με φορείς, κινήσεις πολιτών και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, προσπαθούν μέσα από την καθημερινή τριβή με τα προβλήματα της πόλης να προτείνουν λύσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε αναφέρονται κυρίως στους ελεύθερους δημόσιους χώρους, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη και αξιοποίηση των πάρκων, την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, την ελεύθερη έκφραση των νέων. Πιο συγκεκριμένα:

· Φεστιβάλ δρόμου που στήνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε πλατείες, πάρκα και δρόμους της Θεσσαλονίκης.

· Δράσεις σε πάρκα της πόλης με σκοπό την ανάδειξη τους

· Συμμετοχή σε ποδηλατοδρομίες, ποδηλατοβόλτες και δράσεις γενικότερα που αφορούν την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης .

· Καλλιτεχνικά φεστιβάλ που δίνουν την δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο κόσμο.

· Μέσα από τον καινούργιο τους πολυχώρο πολιτισμού Block 33, δίνουν την ευκαιρία σε νέους μουσικούς και παραγωγούς της πόλης να προβάλλουν τις μουσικές τους.