ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 2001 μια παρέα φίλων που συναντόντιουσαν τα καλοκαίρια σε παιδικές κατασκηνώσεις αποφάσισαν να βρίσκονται μαζί και τον χειμώνα οργανώνοντας ψυχαγωγικές παραστάσεις για παιδιά στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από νέους καλλιτέχνες όπως ηθοποιούς, μουσικούς, κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους ψυχαγωγούς και εμψυχωτές. Οι παραστάσεις αρχικά δινόταν σε ορφανοτροφεία και νοσοκομεία της πόλης.

37336_404182684069_5020859_n

Γρήγορα η ομάδα απόκτησε φήμη και οι ζήτηση για παραστάσεις πολλαπλασιάστηκαν και επεκτάθηκαν και εκτός πόλης. Το 2003 η δράση της ομάδας μεγάλωσε υπερβολικά ενώ παράλληλα ήρθαν οι πρώτες προσκλήσεις για παραστάσεις στο εξωτερικό. Ήταν εκείνη η στιγμή που η ομάδα αποφάσισε να δημιουργήσει την ΜΚΟ Παιδιά εν Δράσει. Μέχρι τώρα η ομάδα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 650 εθελοντικές ψυχαγωγικές παραστάσεις ανά την Ελλάδα με πολλές και ποικίλες εκδόσεις (παιδικά παραμύθια, παιδική μουσική κα).

Παράλληλα η ομάδα συμμετείχε σε προγράμματα κινητικότητας νέων οργανώνοντας με επιτυχία εκπαιδευτικά σεμινάρια, συναντήσεις και ανταλλαγές νέων, ημερίδες, διαλέξεις, μελέτες και εργαστήρια για την προώθηση της μη τυπικής μάθησης με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα των Παιδιών Εν Δράσει σε διεθνές επίπεδο είναι το CREATIVITY, μια ετήσια καλλιτεχνική συνάντηση νέων από όλον τον κόσμο με σκοπό την ελεύθερη έκφραση και την προώθηση μη διαδοδομένων μορφών τέχνης.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα νέα μέλη μπήκαν στην οργάνωση και η ομάδα απόκτησε μια τεράστια δυναμική σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία. Η ομάδα αυτή τη στιγμή αριθμούν περίπου 60 ενεργά μέλη. Τα Παιδιά Εν Δράσει θεωρούνται από τις πιο δυναμικές κολεκτίβες νέων καλλιτεχνών με πολλές και διαφορετικές δράσεις σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

l_4609c59fc1656bdba29860d795be6ef4