ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα Παιδιά Εν Δράσει σχεδιάζουν και υλοποιούν ψυχαγωγικές παραστάσεις για παιδιά με κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μαριονέτες, θέατρο δρόμου κ.α

Οι παραστάσεις δίνονται εθελοντικά για παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες, λόγω γεωγραφικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συνθηκών. Μέχρι τώρα έχουμε ήδη  πραγματοποιήσει πάνω από 400 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα (σε μικρά χωριά, ορφανοτροφεία, σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, νοσοκομεία, ιδρύματα, κέντρα μεταναστών κ.λπ.). Παραστάσεις έχουν δοθεί και σε φεστιβάλ ανά την Ευρώπη ύστερα από πρόσκληση αντίστοιχων ομαδων.

Μέλη επίσης της ομάδας συγγράφουν και εικονογραφούν παραμύθια τα οποία και διανέμουν δωρεάν μετά από τις παραστάσεις. Συνθέτουν μουσική για παιδιά, κατασκευάζουν κούκλες κουκλοθεάτρου και ανεβάζουν παραστάσεις με μαριονέτες, οργανώνουν εργαστήρια για την εκμάθηση τεχνικών τσίρκο και θεάτρου δρόμου.

Επίσης οργανώνουν και συμβουλεύουν καλοκαιρινές παιδικές κατασκηνωσεις ως προς την μεθοδολογία των καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.