ΠΡΟΦΙΛ

Τα «Παιδιά Εν Δράσει» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2003 από νέους και νέες της Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της οργάνωσης ασχολούνται κυρίως με τις τέχνες και την έκφραση.

Οι κατηγορίες που δραστηριοποιούνται είναι κυρίως τέσσερις: νέοι, παιδιά, αστικό τοπίο & τέχνες.

ΠΑΙΔΙΑ

H ομάδα οργανώνει ψυχαγωγικές παραστάσεις σε παιδιά από μη προνομιούχο περιβάλλον (οικονομικό, κοινωνικό, γεωγραφικό, πολιτισμικό). Οι παραστάσεις δίνονται εθελοντικά από κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, μίμους, χορευτές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα η ομάδα γράφει και εκδίδει παιδικά παραμύθια και μουσική, τα οποία και μοιράζει δωρεάν μετά τις παραστάσεις.

ΝΕΟΙ

H ομάδα προωθεί και συντονίζει προγράμματα εθελοντισμού σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Συνεργάζεται στενά με το Ινστιτούτο Νεολαίας και με ΜΚΟ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Υπερασπίζεται και προωθεί την αξία της μη τυπικής μάθησης στην κοινωνία.

ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Η ομάδα δραστηριοποιείται σε ζητήματα που αφορούν άμεσα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, την διεκδίκηση των ελευθέρων δημόσιων χώρων και την αξιοποίηση τους. Οργανώνει φεστιβάλ δρόμου, δράσεις σε πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια και εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα. Συμμετέχει και συνδιοργανώνει δράσεις με παρόμοιες ομάδες και συλλογικότητες

ΤΕΧΝΕΣ

Η ομάδα οργανώνει δράσεις που ως στόχο έχουν την προώθηση μη διαδεδομένων μορφών τέχνης και έκφρασης όπως το θέατρο δρόμου, το τσίρκο, η φωτογραφία, ο χορός.