ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΡΩΠΗ

Τα Παιδιά Εν Δράσει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας παρουσιάζουν την ομάδα του Κοινωνικού Τσίρκο της οργάνωσης. Μια ομάδα που πρωτοσυστάθηκε το 2010 και ασχολείται με την προώθηση και εφαρμογή του Κοινωνικού Τσίρκο στην Ελλάδα και στην πόλη.

Το κοινωνικό τσίρκο, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τις παραστατικές τέχνες, χρησιμοποιείται από τα Παιδιά Εν Δράσει ως εργαλείο για τη δουλειά με ανθρώπους με αναπηρίες, ασθενείς ψυχιατρικών κλινικών, παιδιά και νέους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή και μη. Κατά την ενασχόληση με τις τέχνες του τσίρκο το άτομο αναπτύσσει συγκεκριμένες σωματικές ικανότητες, ενώ παράλληλα έρχεται σε βαθύτερη σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό και την «ομάδα».

Η ομάδα κοινωνικού τσίρκο των Παιδιών Εν Δράσει δουλεύει εθελοντικά, σταθερά και σε εβδομαδιαία βάση:

  • Με ενήλικες κρατούμενους στο σωφρονιστικό κατάστημα των Διαβατών.
  • Με ασθενείς στην ψυχιατρική κλινική της Σταυρούπολης αλλά και σε φιλοξενία ασθενών μέσα στην πόλη.
  • Με ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά στο ξενώνα της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο.

Η πρωτοβουλία αγκαλιάζεται συνεχώς από τους φορείς και η ανταπόκριση αποτελεί και την επιτυχία της. Σε κάθε πλαίσιο η ομάδα φέρει ξεχωριστούς τρόπους εφαρμογής του κοινωνικού τσίρκο, κρατώντας πάντα ως βάση τη συμμετοχική εμπειρική μάθηση και τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή ενδιαφέρεστε να υποστηρίξετε και να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα του Κοινωνικού Τσίρκο, επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Υπεύθυνη Προγράμματος

Μότα Μαριάνθη | 6936142874 | motamarianthi@gmail.com

 

 

Social Educircation – Δίκτυο ανταλλαγών για το Κοινωνικό Τσίρκο
Από το 2013 τα Παιδιά Εν Δράσει συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό δίκτυο ανταλλαγής εκπαιδευτών κοινωνικού τσίρκο «Social Educircation». Μέσα από τη διοργάνωση σεμιναρίων σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες, το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη βελτίωση των εκπαιδευτικών τεχνικών τσίρκο και την προώθηση του τσίρκο ως εργαλείο κοινωνικής ενδυνάμωσης ευπαθών ομάδων.
Κάποιες από τις θεματικές των σεμιναρίων αφορούν την εφαρμογή της παιδαγωγικής του τσίρκο σε ομάδες όπως: άνθρωποι με αναπηρίες, κοινότητες Ρομά, παιδιά μεταναστών, ψυχιατρικοί ασθενείς, κρατούμενοι σε αναμορφωτήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα, τσίρκο για οικογένειες κ.α.
Η ομάδα έχει ενεργό ρόλο στο δίκτυο συμμετέχοντας σε όλες τις ανταλλαγές και μεταφέροντας την πληροφορία και τη γνώση σε φορείς, οργανώσεις και ανθρώπους που ενδιαφέρονται στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες
www.educircation.eu
13705303_10157085925495176_289032487_n

 

 

 

Human Rights Education | Social Circus |Forum Theater|
A Social Model Exchange

Το Social Model Exchange είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των Παιδιών Εν Δράσει και συνεργατικών οργανώσεων από Ισπανία και Ουγγαρία και έχει ως στόχο να μελετήσει σε βάθος τρία εργαλεία κοινωνικής εργασίας.
-Κοινωνικό Τσίρκο
-Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα
– Θέατρο του Καταπιεσμένου
Μέσα από ανταλλαγές εκπαιδευτών και σεμιναριακούς κύκλους, το πρόγραμμα έχει ως στόχο όχι μονο τη μελέτη των εργαλείων αλλά και το συνδιασμό αυτών των εργαλείων με βάση τη δουλειά με νέους που ζούν σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Περισσότερες πληροφορίες
https://socialmodelexchange.wordpress.com

 

13705303_10157085925495176_289032487_n13699554_10157085929920176_1168747634_o