Τα Νεα της Αλκηστις

Bonjour ΰ tous!

1ος μήνας!

Τώρα που κλείνω τον πρώτο μου μήνα, μια καλημέρα και ένα τι κάνεις μπορώ να το πω. Ευτυχώς, υπολείπονται άλλοι 11 μήνες για να καταφέρω να λέω περισσότερα στην εξωτική γαλλική γλώσσα.

Το evs μου είναι σε μία μικρή πόλη της Βρεττάνης, τη Redon και είμαι εθελόντρια στο cinemanivel, έναν κινηματογράφο με 5 αίθουσες, καφέ και πολλά event. Τις μισές μέρες δουλεύω στο γραφείο μου (το διακόσμησα, ώστε να γίνει λίγο πιο κεφάτο, βλέπε φώτο) και τις υπόλοιπες στο ταμείο, στο καφέ και τα bonbon! Έχω το σούπερ πλεονέκτημα της ελεύθερης εισόδου σε όλες τις προβολές του σινεμά.. τα προσωπικά μου πρότζεκτ αφορούν στην εξέλιξη μου ως καλλιτέχνης αφενός και αφετέρου σε μία όμορφη καταγραφή όλων όσων βιώνω εδώ μέχρι τώρα. Αυτά που έχω αποφασίσει μέχρι τώρα είναι γυρίσματα για ταινιάκια μικρού μήκους, εκθέσεις φωτογραφίας, αφιέρωμα στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και διαδραστικά παιχνίδια σε σχέση με τον κινηματόγραφο σε σχολεία (οκ αυτό το τελευταίο, αφού λέω πολλά περισσότερα στα γαλλικά). Συγκατοικώ με άλλους δύο εθελοντές, γείτονες μας είναι και πάλι εθελοντές… αυτό είναι ιδιαίτερο, γιατί είμαστε μία άτυπη οικογένεια. Τρώμε ουκρανικές πατάτες, κέικ απ την Ουαλία, απαίσια ισπανικά φαγητά (μα πόσο τηγάνι και λάδι;!) και προσπαθούμε να μιλάμε Γαλλικά.

Αυτό είναι ένα πρώτο feedack, ευελπιστώ προσεχώς τα καλύτερα στας γαλλικά εξοχάς (για μένα εδώ και για εσάς εκεί)

Υ.Γ.Μεγάλη ήττα τα ξινογάλατα βλέπε φώτο που δίνουν στα δημητριακά μία νέα διάσταση. Κι όμως οι Γάλλοι δεν πίνουν φρέσκο γάλα, το βρίσκετε μόνο εκτός ψυγείου και λήγει μετά από 7 χρόνια… εντάξει υπερβολή, αλλά λήγει 3 βδομάδες μετά.

2ος μήνας!

Και ο δεύτερος μήνας στη γαλλική εξοχή κύλησε με ένα σεμινάριο παρέα με 30 άλλους εθελοντές , αρκετή δουλειά, την ολοκλήρωση του πρώτου προσωπικού μου πρότζεκτ και πολλών fes noz, γαλλικές γιορτές τύπου πανηγύρια, προτιμώ ξεκάθαρα μουσική Βρεττάνης από ποντιακά…Τα γαλλικά μου εξελίσσονται, αποφάσισα να δώσω ντελφ τον Μάιο, οπότε θα είμαι διαβαστερή.

Η ζωή όταν κάνεις evs έχει έναν περίεργο συνδυασμό. Από την μία βιώνεις ολοκαίνουρια τοπία/καταστάσεις/ανθρώπους και από την άλλη νιώθεις ότι ήσουν πάντα εδώ, ότι το κάνεις όλο αυτό πάρα πολύ καιρό. Μια ωραία εξοικείωση.

A bientot,

bisous

Α.

Οι εθελοντές της Manivel έχουν γυρίσει και ένα μικρό video για να τους γνωρίσετε.

Δείτε το video ΕΔΩ